Historie, současnost a plány do budoucna
Pivovar byl založen v roce 2012 jako první českobudějovický minipivovar.
Co vedlo jeho majitele k tomu, aby si otevřel svůj vlastní první minipivovar v Českých Budějovicích?
Odpověď je jednoduchá:,,Zkrátka proto, že mám pivo rád a měli jsme nevyužitou nemovitost, která byla pro vaření piva jako stvořená.””, odpovídá s úsměvem sám pan František Kněžínek, majitel minipivovaru.
Od té doby je minipivovar postupně rozšiřován a zvyšuje objemy uvařeného piva. V současné době lze ročně uvařit 1080 hektolitrů, což znamená 216 000 velkých piv. Přičemž v jedné várce lze uvařit až 500 litrů, což je 1000 piv. Jedna várka se vaří přibližně 9 hodin, přičemž je dodržován dekokční způsob rmutování. Pokud se ptáte, co to je, doporučujeme pivovar navštívit a zeptat se samotného sládka
V minipivovaru Kněžínek se vaří pivo českého typu. To se dá charakterizovat jako pivo vyrobené v Čechách s použitím domácích surovin tradičními výrobními postupy.
A plány do budoucna?
Kromě zvyšování objemu uvařeného piva je určitě prostor na vyzkoušení dalších specialit, jako je například svrchně kvašené pšeničné pivo.
Získaná ocenění:
Zde se můžete podívat na oceněnou:
Kněžínek 14° světlý, medový speciál
http://eagri.cz/public/web/regionalni-potraviny/regionalni-potraviny/jihocesky-kraj/knezinek-14-svetly-medovy-special-1.html